Jádrové čáry
13. 12. 2015
- Těsto:
- 280 g cukr moučkový
- 130 g ořechy vlašské mleté
- 70 ml bílky
- 40 g mouka hladká
- Krém:
- 300 ml mléko
- 80 g cukr krupice
- 130 g máslo
- 1 pudink vanilkový
- 20 g kakao
- Poleva:
- 150 g čokoláda hořká
Doba přípravy
Počet porcí
40
Orientační cena
75 Kč
Postup přípravy
-
Smícháme moučkový cukr s jemně mletými vlašskými ořechy a bílky. Uhněteme hmotu a necháme ji uležet do druhého dne.
-
Po odležení přidáme hladkou mouku a pečlivě promícháme. Hmotu stříkáme cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou ve tvaru proužků (čar) na plechy vyložené pečicím papírem. Pečeme dozlatova při 150 °C.
-
Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr a pudinkový prášek. Za stálého míchání uvaříme pudink a vychladíme. Do vychladlého pudinku zašleháme elektrickým mixérem máslo. Ke konci přidáme kakao a promícháme.
-
Na vychladlé čáry nastříkáme cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou hotový krém. Cukroví vychladíme a úplně na závěr čáry krémem dolů ponoříme do rozpuštěné čokolády, necháme okapat a ještě vychladíme v lednici.